VařímbezMasa - Aloo Gobi
Květákovo-bramborové kari je jedna z mých nejoblíbenějších směsí. Mám ji spojenou spíše s Nepálem, než-li z Indií, ale to je úplně jedno. Chutná to skvěle.
Co potřebuji?
- květák 1 ks
- brambory 2 - 3ks
- olej
- cibule 1 ks
- česnek 3-4 stroužky
- zázvor (kousek velikost dvou stroužků česneku)
- rajčata 2 ks
- čerstvý koriandr
- koření:celý kmín, chilli, kurkuma, mletý koriandr, garam masala, sůl
Zahřeje ghee (olej) na pánvi a přidejte na růžičky nakrájený květák, opékejte to tak 3 minuty a k němu přidejte na plátečky nakrájené brambory. Buďte trpělivý a opékejte to 7 - 8 minut, klidně i 10, dokud to nebude zlatavě hnědé ze všech stran.
Vyndejte to z pánve a nechte nejlépe na talířku s ubrouskem, aby okapal tuk.
Na té samé pánvi zahřejte ghee (olej) a vhoďte kmín (1 lžička) a nechte jej trochu smažit, dokud nebude na pánvi hopsat.
Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku (2 minutky) a přidejte garlic-ginger paste. Tu uděláte tak, že oloupaný česnek a zázvor rozmixujete najemno v mixéru. Opečte na pánvi spolu s cibulkou asi 2 minutky, dokud se nevypaří smrádek z česneku.
Poté vmícháme nadrobno nakrájená rajčata (kostičky) a povaříme, dokud nezměknou. (3 minuty)
Přidejte koření podle chuti. Kurkuma, chilli, mletý koriandr.
Zakryjte pánev a nechte to probublávat. Pokud by se to pálilo, tak uberte teplotu a nebo přidejte lžíci vody.
Po šesti minutách přidáme květák a brambory a dobře promícháme.
Přidejte nakrájený čerstvý koriandr. ( Dá se koupit květináč v Bille anebo trhy )
Přidáme garam masala, podle chuti (2 - 3 PL) a mícháme. Vařte to v pánvi, dokud není zelenina měkká. Přidejte sůl, zakryjte pánev a nechte ještě 6 - 8 minut dojít.
Dochutíme chilli, solí, garam masala anebo citronem.
Podávejte s basmati rýží anebo chapatti.
#VařímbezMasa
Komentáře
Okomentovat