VařímbezMasa - Aloo Gobi


Květákovo-bramborové kari je jedna z mých nejoblíbenějších směsí. Mám ji spojenou spíše s Nepálem, než-li z Indií, ale to je úplně jedno. Chutná to skvěle.

Co potřebuji? 


  • květák 1 ks
  • brambory 2 - 3ks
  • olej 
  • cibule 1 ks
  • česnek 3-4 stroužky
  • zázvor (kousek velikost dvou stroužků česneku)
  •  rajčata 2 ks
  • čerstvý koriandr
  • koření:celý kmín, chilli, kurkuma, mletý koriandr, garam masala, sůl


Zahřeje ghee (olej) na pánvi a přidejte na růžičky nakrájený květák, opékejte to tak 3 minuty a k němu přidejte na plátečky nakrájené brambory. Buďte trpělivý a opékejte to 7 - 8 minut, klidně i 10, dokud to nebude zlatavě hnědé ze všech stran.

Vyndejte to z pánve a nechte nejlépe na talířku s ubrouskem, aby okapal tuk.

Na té samé pánvi zahřejte ghee (olej)  a vhoďte kmín (1 lžička) a nechte jej trochu smažit, dokud nebude na pánvi hopsat.

Přidejte nadrobno nakrájenou cibulku (2 minutky) a přidejte garlic-ginger paste. Tu uděláte tak, že oloupaný česnek a zázvor rozmixujete najemno v mixéru. Opečte na pánvi spolu s cibulkou asi 2 minutky, dokud se nevypaří smrádek z česneku.

Poté vmícháme nadrobno nakrájená rajčata (kostičky) a povaříme, dokud nezměknou. (3 minuty)

Přidejte koření podle chuti. Kurkuma, chilli, mletý koriandr.

Zakryjte pánev a nechte to probublávat. Pokud by se to pálilo, tak uberte teplotu a nebo přidejte lžíci vody.

Po šesti minutách přidáme květák a brambory a dobře promícháme.

Přidejte nakrájený čerstvý koriandr. ( Dá se koupit květináč v Bille anebo trhy )

Přidáme garam masala, podle chuti (2 - 3 PL) a mícháme. Vařte to v pánvi, dokud není zelenina měkká. Přidejte sůl, zakryjte pánev a nechte ještě 6 - 8 minut dojít.

Dochutíme chilli, solí, garam masala anebo citronem.

Podávejte s basmati rýží anebo chapatti.






 #VařímbezMasa

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Marbella / Málaga a 10 tipů na výlet do okolí

Santa Pola / Alicante

11 kroků k podnikání & cestování