VařímbezMasa - Dýňové kari
V obchodech se opět objevují dýně a já nadšeně sdílím jedno z mých oblíbených kari. Tentokrát však recept není indický, ačkoliv opět budeme potřebovat zázvor a česnek. :-)
https://www.instagram.com/bymatess/ |
Suroviny:
- dýně hokaido
- jarní cibulka
- česnek a zázvor
- plechovka krájených rajčat
- kokosové mléko
- cizrna
- kurkuma, mletý kmín, mletý koriandr, mleté nové koření, mušk. oříšek, kardamon, pepř, chilli
- sůl a šťáva z limetky
Nejprve v troubě upečeme dýni nakrájenou na kostky. Stačí půlka středně velké dýně, ale když upečete celou, tak znám recept na skvělé dýňové muffiny, které dělám z té druhé poloviny.
Dýňové kostky pokapejte olejem, posolte a pečte asi 10 - 15 minut.
Na pánvi roztopíme olej/ghee a přidáme koření, česnek se zázvorem (garlic-ginger pasta) a cibulku nakrájenou na drobno. Necháme rozvonět a přidáme plechovku rajčat, opečeme a zalijeme plechovkou kokosového mléka. Přivedeme k varu a nakonec vmícháme cizrnu a kousky dýně.
Ochutíme solí, chilli, pepřem a limetkovou šťávou.
Vaříme, dokud není dýně měkká a podáváme s rýží. Doporučuji basmati a zakazuji tu ve varných sáčcích! :D
Ozdobit můžete lístky koriandru nebo dýňovými semínky.
Za nádherné fotografie děkuji šikovnému fotografovi Matesovi z Brna, který můj recept vyzkoušel a moc mu chutnal.
Jeho další fotky najdete na https://www.instagram.com/bymatess/ anebo http://www.bymatess.com
Jeho další fotky najdete na https://www.instagram.com/bymatess/ anebo http://www.bymatess.com
DOBROU CHUŤ !
Pokud jste recept vyzkoušeli a povedlo se vám to, tak mi na FB - VařímbezMasa pošlete fotku! :-)
Komentáře
Okomentovat