VařímbezMasa - Korma sauce
Všichni asi znáte Chicken Korma. Je to jedna z nejsladších omáček, která chutná i lidem, kteří si indickou kuchyni jinak zrovna moc neoblíbili.
Korma se dá ale jíst i bez masa anebo s paneerem - indickým sýrem, na který jsem recept sdílela před pár týdny.
Suroviny
- připravený paneer podle návodu, případně tofu
- cibule
- zázvor
- česnek
- rajčata/passata
- kešu ořechy (nesolené)
- kokosové mléko
- kmín
- anýz
- skořice celá
- kardamon
- hřebíček
Rozmixujte kešu ořechy v mixéru na prach, přidejte kokosové mléko a trochu vody. Vytvořte jemnou pastu.
V hlubší pánvi rozehřejeme ghee a necháme rozvonět koření a po chvilce přidáme garlicginder pastu - rozmixovaný česnek se zázvorem, opékáme pár minut, dokud česnek nevyčichne, poté připadáme nadrobno nakrájenou cibuli.
Dejte pozor, aby se vám koření nebo zázvor nespálil, zhořkne.
Do pánve přidejte nakrájená rajčata nadrobno anebo rajčatovou passatu, sůl a mletou kurkumu.
Opékejte a míchejte, dokud nebudou rajčata měkká. V případě, že by to trvalo dlouho, můžete pánev zakrýt anebo přidat trochu vody. Pokud používáte protlak, tak je proces rychlejší.
Přidáme chilli, garam masala a opékáme ještě tři minuty a důkladně mícháme, aby se obsah pánve nepřipálil.
Po třech minutách přilijeme do pánve rozmixované kešu s kokosovým mlékem. Promícháme a vaříme, dokud se směs nepropojí. Z pánve by se měla linou vůně kokosu a koření.
Přidáme sklenici vody, dochutíme solí a vaříme, dokud se na povrchu nezačnou objevovat olejové skvrny (5 - 7 minut). Pokud by se to připalovalo, přidejte více vody.
Do vroucí omáčky přidejte na kostičky nakrájený paneer nebo tofu.
Dále již nevařte, aby se paneer nerozpadl.
Servírujte s rýží nebo plackami, ozdobené čerstvým koriandrem.
DOBROU CHUŤ ! :-)
Komentáře
Okomentovat